Εκπαιδευτική επίσκεψη Ιωάννινα – Πρέβεζα

Το χρονικό διάστημα 27-30/3/2024 οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης Λυκείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του Αναλυτικού Προγράμματος του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ξεκίνησε από την πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από το κάστρο των Ιωαννίνων όπου οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν από τις συμμαθήτριες τους στο αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο της ελληνικής επικράτειας με αδιάκοπη ιστορία. Επόμενος σταθμός της περιήγησης ο ιερός χώρος της αρχαίας Δωδώνης. Οι μαθητές /τριες μέσα από την απόλαυση της βιωματικής εμπειρίας , τη γνωριμία και την εξοικείωση τους με τα βασικά αρχιτεκτονικά μέρη του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης ανακάλεσαν στη μνήμη τους γνωστές πληροφορίες από την παρουσίαση των συμμαθητών τους και το διάλογο δόθηκαν τα κατάλληλα ερεθίσματα για να κατακτήσουν βιωματικά το αρχαίο θέατρο. Η διαδρομή της επίσκεψης τελείωσε με τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Νικόπολης, μια νίκη που οδήγησε σε μια πόλη. Τόσο το αρχαίο θέατρο όσο και το Ρωμαϊκό Ωδείο γοήτευσαν τους μαθητές/τριες οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις εντυπώσεις τους μέσα από τη δραματοποίηση που ακολούθησε και το παιχνίδι γνώσεων.

Μια εναλλακτική και ενδιαφέρουσα προσέγγιση της μαθησιακής διαδικασίας συμπλήρωσε τη διδασκαλία στην τάξη τους σκοπούς και τους στόχους του μαθήματος.

Κ. Φωτίου – Ι. Παρασχάκη – Μ. Οικονομίδου